בערב חג, המשפחה מתכנסת כדי לחגוג ולשמוח ביחד. הקושי המוכר בכל בית הוא באלתור מקומות ישיבה שיספיקו לכולם ובסידורי ישיבה נוחים למבוגרים ולילדים.  מלבד היין, העיצוב והאוכל חשוב שכל המשפחה תשב סביב השולחן בנוחות.
אירוח נכון, מצריך הכנה מוקדמת
. מאת: עופר זהר, בעלים, "עץ המשאלות"

הכנה מוקדמת אירוח מוצלח מצריך הערכות מוקדמת. אירוח בראש השנה לרוב הוא אירוח בו מספר המשתתפים גדול ולכן מטבע הדברים צריכים בעלי הבית לשנות את מיקומו של השולחן למרכז החלל. צריך לדעת להעביר  את השולחן באופן נכון שלא יגרום נזק שולחן ולרצפה, לרוב צריך להזיז את השולחן ממיקומו ולהעבירו למרכז החלל. אפשרות ראשונה, היא לקחת חצי תפוח אדמה ולהניח אותו מתחת לרגלי השולחן. באופן זה השולחן מתחלק על הרצפה בקלות. כמו גם אפשר להשתמש בסבון כלים שנותן את אותו אפקט ולא משאיר סימנים לאחר גרירת השולחן. אפשרות נוספת, הינה שימוש בדסקיות טפלון ייעודיות שהן מובנות בשולחן ומאפשרות הזזה קלה.

 

סידור הכיסאות סביב השולחן–  שולחנות שבנויים מארבע רגליים קבועות בעייתיים יותר כי תמיד יהיה מישהו שישב במפסק הרגליים של השולחן ויהיו כאלה שישבו בין הרגליים של השולחן. לכן רצוי כדי לא לגרום לאורחים המבוגרים חוסר נוחות להושיב את הילדים במפסק הרגליים של השולחן וכך הילדים ישבו קרוב לשולחן. למי שמזמין שולחן אירוח חדש כדאי לבחור שולחן בו הרגליים הן פנימיות וכך ימנע מבעיות עתידיות בזמן אירוח רב משתתפים.

 

סידורי ישיבה סביב השולחן–  המגישים והעוזרים להגשה בזמן האירוח צריך להושיב במקום שבו הם יוכלו לנוע בקלות ולא יפריעו לאחרים. מומלץ להושיב את המגישים על הצלע הארוכה של השולחן. ואז בזמן ההגשה תמיד יהיה מקום פנוי לנוע ולהגיש בחופשיות.

 

הזזת השולחן לאחר הפתיחה–  לעיתים בזמן האירוח רוצים המאחרים להזיז מעט את השולחן. חשוב להדגיש שאסור להזיז את השולחן לאחר פתיחתו. מרבית התקלות קורות שמנסים להזיז את השולחן לאחר הפתיחה. הזזה כזו גורמת לפירוק המנגנון של השולחן.

 

שימוש בעגלות שירות– כיום ניתן להתאים לכל שולחן אירוח עגלת שירות שמונחת מתחתיו. זהו פתרון מעולה בזמן אירוח בחג בו מספר הסועדים גדול מידי. בזמן אירוח גדול מוציאים את עגלת השירות וניתן להניח עליה בקבוקי שתייה וכוסות שאותם לא בהכרח חייבים למקם על גבי השולחן, זה חוסך במקום ומאפשר ריכוז של כל סוגי השתייה במקום אחד. פתרון זה מתאים בעיקר לשולחנות אירוח שהם צרים ואין מספיק מקום על השולחן. את עגלות השירות ניתן גם לרכוש בנפרד לפני האירוח בחג.

 

הקצאת מרווח נוח– במידה ושולחן האירוח קרוב לקיר מומלץ להקצות כ 80 ס"מ מרווח מצלע השולחן לקיר כדי שיהיה אפשר להיכנס ולעבור לאורך השולחן. אז יש מקום גם לכיסא וגם למעבר. בין סועד לסועד  המרווח המומלץ הינו כ- 50 ס"מ כאשר ילדים תופסים פחות מקום. רוחב הישיבה נקבע עפ"י רוחב הכתפיים ולא לפי רוחב המושב.

 

בחירת הכיסאותהכיסא צריך להיות נוח לישיבה, מותאם לשולחן ולמרחב בו נמצא. כדאי לבחור כסאות תואמים בעלי עיצוב המתחשב בהנדסת האנוש. הכיסאות הם רהיט לכל דבר ולכן רצוי לשים דגש על פרקטיות הכיסא, המשקל, בדי ריפוד וכד'. ביחרו בד עמיד מכתמים וקל לניקוי. זכרו שבכל זמן אפשר להחליף את הבד וכך מתקבלת פינת אוכל כמעט חדשה. בתחום סוגי הכיסאות ישנם שני סוגים עיקריים: כסאות אשר תומכים בחגורת כתפיים, ניתן לזהותם באמצעות פסים לרוחב הכיסא ואילו כסאות אשר תומכים בגב תחתון מזוהים עם הקשתה ולפסים לגובה הכיסא ונקודה בלוטת יותר בחלקו התחתון של הכיסא. מומלץ יותר לבחור כיסא שתומך בגב תחתון.

 

עיצוב השולחן– שולחנות האירוח נפתחים לגדלים שונים וגודל המפות אינו מספיק לכיסוי מלא. כיום ניתן מראש לרכוש מפות מותאמות גודל שולחן לאחר פתיחתו באופן מלא. שימוש במספר מפות לכיסוי מלא של השולחן גם אינו אסתטי וגם אינו נוח בזמן הארוחה.

כדי להוסיף עניין לשולחן, בחרו קונספט, למשל: שולחן חג לראש השנה, אפשר לערוך את השולחן עם איגרת ברכה אישית לכל אורח, או להוסיף אלמנט של גלגל או רעיון אחר המסמל התחלה.